Nyheder

Seneste indlæg

2 dage siden

JuridiskBistand ApS

🔵 KONKURRENCE 🔵

Vi er meget glade for den store interesse, så mange kunder har vist vores nye kontor på Falkoner Alle 108.

Derfor vil vi gerne kvittere med 2x2 billetter til Winemakers Dinner hos Restaurant Fabio den 27 marts kl 18.00.

Alt du skal gøre for at vinde 👉 Kommenter opslaget, så deltager du i konkurrencen. Tag evt. en der skal vinde, og giv gerne vores side et like 👍 for at følge vores opslag. Der trækkes lod om vinderen d. 26.03.2019, hvorefter vinderens navn offentliggøres her på siden. Vinderen får samtidig direkte besked i sin indbakke. Præmien er personlig og kan ikke byttes.

Ovenstående konkurrence er på ingen måde sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook.
... Se MereSe Mindre

 

Comment on Facebook

Åh den vil jeg da meget gerne vinde 😄vil tage John Flemming Pedersen med

Helle Olling Kruse 😍

Lækkert.. Vil jeg gerne vinde 😀

Dejligt jeg vil tage min mand Lars med😀

Marianne Islin 🙏👍

David Bakkær Munk Nielsen

Skal da lige have fruen med

Jeg vil gerne nominere Karen og Tonny Brun

Det kunne være skønt at vinde denne dejlige præmie. Jeg ville tage Ninette og Henning med. 🧀🔔

I er sgu for seje og fedt det bare går jer godt ❤️ I får min varmeste og bedste anbefalinger, i er mega dygtige 👏🏻👍

Mikkel Birch haps haps!

Michael Andersen

Thomas Erling Stuhr Pedersen jo jo 🤔✌️

Lissi Madsen kunne være lækker at komme på tur til djævleøen og så kombinere det med et familie besøg 🍀🍀🍀

Det skal være til min kære bror Kim Høg Kronborg og Kathrine 😍

Jeg nominere Min moster Anni og hendes mand Jesper til at vinde 😁🤞😁

Line Frank

Henrik Olsen og jeg skulle på date😊❤️

Maria Markvardsen 😁💪

Wauw...👏🏻. Jeg vil gerne nominere Simone Rosenvold Greve og Frederich Rosenvold Greve 🤞🌹

Steen Bo Hansen 🍀

+ View more comments

Skilsmisse

Ifølge tal på Danmarks Statistik, ender næsten halvdelen af alle ægteskaber i skilsmisse.Men hvad gælder der så, når man bliver skilt?

Mange ægtefæller tror fejlagtigt, at de hæfter for hinandens gæld. Udgangspunkt er, at hver ægtefælle kun hæfter for sin egen gæld, uanset om gælden er opstået før eller under ægteskabet. Dette gælder også,selvom ægtefællerne har almindeligt fælleseje i ægteskabet.

En ægtefælle hæfter altså ikke for den anden ægtefælles gæld, medmindre ægtefællen udtrykkeligt overforen långiver har påtaget sig at hæfte solidarisk med sin ægtefælle for et lån, eller ægtefællen udtrykkeligt har påtaget sig at kautionere for sin ægtefælle. Den solidariske hæftelse ser vi ofte, når der optagesrealkreditlån, boliglån eller billån. Man har altså ikke krav på at banken splitter gælden op, fordi man bliver skilt.

Der findes dog én meget væsentlig undtagelse til udgangspunkt om at man ikke hæfter for hinandens gæld, nemlig SKAT.

SKAT

Når SKAT ikke har kunnet inddrive restskat fra ægtefælle, har SKAT mulighed for at indkræve skyldig skat, der påhviler den ene ægtefælle, hos den anden ægtefælle.

Hæftelsen forudsætter, at SKAT forgæves har forsøgt at inddrive restskatten hos skyldner-ægtefællen. Dog hæfter den anden ægtefælle kun for skattegæld, der er opstået fra og med vielsesåret og indtil det ægteskabelige samliv måtte ophøre. Der er således ingen risiko for at komme til at hæfte for ægtefællens“gamle” skattegæld, der er opstået i årene forud for det år, hvori ægteskabet er indgået. Hæftelsen gælderendvidere kun, så længe ægtefællerne er samlevende eller indtil de bliver skilt.

MEN MAN KAN ALLIGEVEL INDIREKTE KOMME TIL AT BETALE FOR GÆLDEN.

Uanset dette kan ægtefællen såvel i forbindelse med separation eller skilsmisse komme til – indirekte – at dække hele eller dele af den anden ægtefælles gæld, såfremt ægtefællerne har fælleseje i ægteskabet.

Ved den deling af fællesboet, der skal finde sted såvel i forbindelse med separation eller skilsmisse som ved død, skal hver ægtefælles bodel opgøres. Dette sker ved at hver ægtefælle opføre sin nettoformue;ægtefællens egne aktiver fratrukket ægtefællens egne passiver.

Er en ægtefælles bodel/nettoformue i plus, skal den positive nettoformue deles ligeligt med den andenægtefælle.
Er en ægtefælles bodel/nettoformue derimod negativ, f.eks. på grund af en større gæld, fastsættes værdien af denne bodel til kr. 0 og indgår dermed ikke i delingen. Den ægtefælle, der har en negativ bodel, kommersåledes ikke af med halvdelen af sin negative nettoformue til den anden ægtefælle, idet ægtefællen ikkehæfter for gælden.

ET EKSEMPEL

Hvis manden f.eks. har en positiv nettoformue på 4 mio. kr., mens hustruen har en negativ nettoformue på 2mio. kr., vil hustruens bodel blive fastsat til 0 kr. og manden overtager ingen del af hustruens gæld. Til gengæld skal mandens positive nettoformue på 4 mio. kr. deles lige mellem parterne, og manden skal derfor i bodelingen afgive 2 mio. kr. til hustruen (og dermed hustruens kreditorer). Manden kommer således ikke til at hæfte for hustruens gæld, men hans egen formue bliver formindsket betydeligt som følge af hustruensgæld.

Står du og skal skilles, kan det være essentielt at modtage rådgivning så tidligt i forløbet så muligt. JuridiskBistand tilbyder en uforpligtende snak.

Denne artikel var skrevet af Thomas Dose

Jeg giver hermed samtykke til, at i må behandle mine persondata.